MINI napravio električni trotinet koji staje u gepek

MINI je predstavio koncept električnog trotineta, Citysurfer, kao pomoćno prevozno sredstvo koje može da se sklopi i smesti u prtljažnik čak i tako malog automobila kao što je novi MINI hečbek sa 3 vrata.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 20.11.2014.

10:11

Default images

Citysurfer je zamišljen kao vozilo za prevoz jedne osobe, koje se koristi u kombinaciji sa automobilom.

Na primer, ako vozač nije u mogućnosti da parkira automobil u blizini svog radnog mesta, može jedan deo puta od kuće do posla da pređe autom, a zatim da dalje nastavi trotinetom.
Električni dvotočkaš težak je 18 kg, a energiju dobija iz litijum-jinske baterije koja se nalazi u vodootpornom kućištu u ramu trotineta, ispod stopala vozača.

Iako ne može da razvije veću brzinu od 25 km/h, to je sasvim dovoljno za njegovu osnovnu namenu, baš kao i autonomija kretanja koja iznosi 15-20 km.
U slučaju da se baterija isprazni u vožnji, vozač može nesmetano da nastavi kretanje kao na običnom trotinetu - odgurivanjem nogom.
Baterija se dopunjava i tokom vožnje, zahvaljujući rekuperaciji energije kočenja, a konstruktori su predvideli da na vrh upravljača može da se smesti smartfon uređaj, koji i sam može da se dopuni tako što će se povezati na utičnicu na trotinetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: