Automobili

Ponedeljak, 10.03.2014.

08:12

Jeep Renegade na auto-salonu u Ženevi

Jeep je izabrao ženevski salon automobila za premijeru svog najmanjeg SUV-a koji će deliti platformu sa budućim FIAT-om 500X. Dva srodna modela, koja su bazirana na platformi FIAT-a 500L, proizvodiće se u fabrici Melfi u Italiji.

Izvor: B92

Default images

Sa izgledom modela Jeep Renegade upoznali smo neposredno pred početak 84. međunarodnog salona automobila u Ženevi, zahvaljujući prvim fotografijama koje je su objavljene na internetu.

U međuvremenu, Renegade je predstavljen novinarima i ženevskoj publici, tako da smo sada smo u prilici da saznamo i tehničke detalje i specifikacije pogonskih jedinica. Jeep je saopštio da je u pitanju globalni model čija će najvažnija tržišta biti Severna Amerika i Evropa.

Za pogon će se koristiti čak 16 različitih motora, u zavisnosti od regiona u kome će se ovaj automobil prodavati, a za prenos snage na raspolaganju su dva manuelna menjača, zatim jedan sa duplim kvačilom i devetostepeni automatski menjač.
U Evropi, Jeep Renegade biće dostupan sa tri benzinska i tri dizel motora. Što se tiče benzinaca, u pitanju su dve FIAT-ove 1.4 litarske četvorocilindrične MultiAir jedinice, sa 140 i 170 ks, i 2.4 litarski Tigershark sa 184 ks. Dizel ponuda obuhvatiće 1.6 litarske agregate sa 110 i 120 ks, i 2.0 litarsku jedinicu sa 140 ks.

Jeep Renegade ima pogon 4x4, a zahvaljujući Active Drive sistemu, ako je to neophodno, snaga se može potpuno preraspodeliti na bilo koju od dve osovina.
Što se dodatne opreme tiče, kupcima će biti ponuđen sistem My Sky koji se sastoji od dva pokretna panela na krovu koja se mogu potpuno otvoriti u vožnji.

Jeep Renegade opremljen je Uconnect multimedijalnim sistemom sa ekranom osetljivim na dodir od 5 ili 6,5 inča. Sistem između ostalog nudi povezivost sa mobilnim i drugim uređajima, putem Bluetooth, USB i AUX konekcije.

Instrument tabla predstavlja kombinaciju klasičnih analognih i pokazivača broja obrtaja i brzine, i digitalnog displeja u boji, koiji sa nalazi između njih i na kome se očitavaju različiti podaci bitni za vožnju.

Pogledajte detalje spoljašnjosti modela Jeep Renegade:



Više fotografija sa salona u Ženevi možete pogledati u Galeriji.

Pratite naš specijal o Sajmu automobila u Ženevi 2014.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: