VW: Seat će biti naš Alfa Romeo

Pošto im je propao plan da od FIAT-a kupe Alfu, u Volkswagenu se okreću brendu koji je već u njihovom vlasništvu.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

10:06

VW: Seat će biti naš Alfa Romeo
Seat Leon Cupra R

Marka Alfa Romeo danas možda nije slavna kao što je to bila nekad, ali je i dalje referentna tačka za mnoge konkurente iz auto-industrije koji pokušavaju da se porede sa ovim italijanskim proizvođačem.

I dok Hyundai želi da bude "seksipilniji od Alfe", Volkswagen planira da svoj brend Seat učini novim Alfa Romeom. To je u razgovoru za Automotive News potvrdio prvi čovek Volkswagen grupe, Hebert Dis.

Ovo nije prvi put da nemački auto-gigant izlazi u javnost sa sličnom idejom, ali čini se da je Volkswagen sada odlučan da jasnije profiliše pojedine marke automobila koje su pod njegovom kapom.
Seat Ibiza
"Seat će simbolizovati mladost i sportski duh, a kupci će ga doživljavati kao poželjan automobil koji budi emocije", objašnjava Dis.

"Ovaj brend je već danas mnogo bolje profilisan na tržištu, nego što je to bio pre samo par godina i ima u proseku najmlađe kupce u odnosu na ostale auto-marke koje su u vlasništvu Volkswagena", kazao je prvi čovek nemačke grupacije i dodao da smatra kako ima još dosta potencijala za unapređenje Seata.

Dis je izneo i jedno interesantno zapažanje o Alfa Romeu, brendu za koji ne krije da mu je uzor kada je u pitanju budućnost Seata. Naime, on tvrdi da je Alfa "fantastičan brend, ali samo u glavama ljudi starijih generacija".

"Ljubitelji automobila mojih godina i dalje pamte Alfu iz njenih najblistavijih dana, ali od tada je prošlo dosta vremena i njena slava je izbledela. Pitajte mlade 25-35 godina šta misle o Alfi – oni i ne znaju šta je Alfa Romeo nekad predstavljao."
Cupra Ateca SUV
Dis upravo u tome vidi šansu da mladima nametne Seat kao "novu Alfu". Prema njegovoj ideji, matična marka - Volkswagen, ostaće kičma grupacije kao najmasovniji i najšire zastupljen brend među kupcima svih generacija.

Sa druge strane, Škoda, koja poslednjih godina beleži značajan rast popularnosti, zadržaće oreol nešto pristupačnije alternative Volkswagenovim modelima

Seat će preuzeti ulogu proizvođača zaduženog za modele koji u sebi nose sportski i mladalački duh, uz nedavno izdvojeni sportski podbrend – Cupru.

Španski proizvođač trenutno je zaokupljen pripremama za lansiranje svog trećeg SUV modela nazvanog Tarraco, koji bi trebalo da se pojavi do kraja godine. Iako će deliti mehaničke elemente i motore sa srodnom Škodom Kodiaq, Taraco će imati sportskiji imidž.

Zahvaljujući uvođenju novog modela u gamu, Seat očekuje značajniji rast prodaje u 2019. godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: