Ako nije pokvareno, nemoj ga popravljati: Neko je napravio bicikl sa četvrtastim točkovima

Razni "novatori" su tokom godina osmislili čitav niz čudnih bicikala, ali najnoviji izum je verovatno najbizarniji do sada.

Automobili

Izvor:

Utorak, 18.04.2023.

09:19

Default images

Stručnjaci kompanije "The Q" razvili su bicikl sa kvadratnim točkovima, a iako zvuči neverovatno, potpuno je funkcionalan, piše Dejli mejl.

"Upoznajte skoro normalan bicikl, ali sa jednom modifikacijom – četvrtastim točkovima", naveli su u opisu Jutjub videa u kome je prikazan ovaj "dvotočkaš".

"Ovaj koncept je potpuno funkcionalan i možete voziti i skretati."

Na snimku se može videti čitav proizvodni proces ovog "bicikla" kako tim najpre pravi okvire za točkove koji formiraju kvadrat. Zatim se dodaju potporne žice, iako su one samo zbog estetike.

To je zato što je spoljni deo točka opremljen "gusenicom" odnosno gaznim slojem koji se kreće oko celog okvira dok vozač pedalira.

Točkovi praktično ostaju statični dok se "gusenica" duž njihovih ivica pomera da bi omogućila kretanje.

"Kreiranje i instaliranje četvrtastih točkova bio je jedan od najluđih projekata koje smo ikada uradili", rekli su dizajneri ovog čuda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: