Zaboravila da ode na servis: Kako izgleda motorno ulje posle pređenih 36.000 km VIDEO

Kad pogledate boju ulja - sve će vam biti jasno.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Ponedeljak, 26.07.2021.

12:10

Default images

O važnosti ulja za zdravlje motora i njegovoj redovnoj zameni suvišno je govoriti.

Na ovom primeru se jasno vidi koliko je važan redovan servis i promena ulja u propisanim intervalima od strane proizvođača.

U slučaju sa video snimka u pitanju je zakasnela prva promena ulja na novom automobilu - vozilo je na prvi redovan servis došlo tek nakon pređenih 36.315 kilometara (22,5 hiljada milja).

Reč je o automobilu Subaru Crosstrek koji se u Evropi prodaje kao Subaru XV a, kako se navodi, vlasnica je zaboravila na redovne servisne intervale, promenu ulja i filtera ulja.

Kad pogledate boju motornog ulja sve će vam biti jasno. Ono može da pokupi brojne nečistoće i da doprinese oštećenju motora.

Takođe, ako često vozite na kraćim relacija preporučuje se promena ulja i ranije nego što je to predviđeno.

Intervali? Sve što treba saznaćete od trgovca kad kupite novi automobil ili pročitati u korisničnom uputstvu, a ako kupujete polovni dobro je zapamtiti da mineralna ulja traju kraće (do 7.000 km), a sintetička će "izgurati" i do 25.000 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: