Zaboravila da ode na servis: Kako izgleda motorno ulje posle pređenih 36.000 km VIDEO

Kad pogledate boju ulja - sve će vam biti jasno.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Revijahak.hr

Ponedeljak, 26.07.2021.

12:10

Default images

O važnosti ulja za zdravlje motora i njegovoj redovnoj zameni suvišno je govoriti.

Na ovom primeru se jasno vidi koliko je važan redovan servis i promena ulja u propisanim intervalima od strane proizvođača.

U slučaju sa video snimka u pitanju je zakasnela prva promena ulja na novom automobilu - vozilo je na prvi redovan servis došlo tek nakon pređenih 36.315 kilometara (22,5 hiljada milja).

Reč je o automobilu Subaru Crosstrek koji se u Evropi prodaje kao Subaru XV a, kako se navodi, vlasnica je zaboravila na redovne servisne intervale, promenu ulja i filtera ulja.

Kad pogledate boju motornog ulja sve će vam biti jasno. Ono može da pokupi brojne nečistoće i da doprinese oštećenju motora.

Takođe, ako često vozite na kraćim relacija preporučuje se promena ulja i ranije nego što je to predviđeno.

Intervali? Sve što treba saznaćete od trgovca kad kupite novi automobil ili pročitati u korisničnom uputstvu, a ako kupujete polovni dobro je zapamtiti da mineralna ulja traju kraće (do 7.000 km), a sintetička će "izgurati" i do 25.000 kilometara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: