Proizvođači forsiraju touchscreen, ali ga vozači baš i ne vole ANKETA

Anketa je pokazala da mnogi vozači daju prednost dugmićima i prekidačima u odnosu na ekrane osetljive na dodir.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, revijahak.hr

Subota, 21.11.2020.

09:15

Proizvođači forsiraju touchscreen, ali ga vozači baš i ne vole ANKETA
Foto: B92/NÆ

Proizvođači žele da nas uvere da su ekrani osetljivi na dodir u automobilima najbolja stvar koja nam se mogla dogoditi, ali mnogi vozači ne misle tako.

Iz ugla auto-kompanija, gomilanje funkcija na jednom mestu samo je prilika da se uštedi, odnosno da se smanje troškovi proizvodnje, piše Revijahak.

Prema reprezentativnoj anketi Instituta za istraživanje mišljenja YouGov napravljenog u ime platforme za prodaju automobila mobile.de, nemački vozači se radije oslanjaju na klasične dugmiće i prekidače nego na ekrane osetljive na dodir i glasovnu kontrolu prilikom upravljanja svojim automobilima – iako prepoznaju prednosti nove tehnologije.

Prema istraživanju, mnogi vozači u Nemačkoj još uvek ne uživaju u upravljanju glasom, gestovnim ili touchscreen komandama, već više vole da u automobilu pritiskaju komande na starinski način.

Njih 37 odsto preferira dugmiće i prekidače, a još 22% smatra da je kombinacija različitih upravljačkih elemenata najbolja.

Sa druge strane, njih 16% preferira ekran osetljiv na dodir i/ili kontrolu gestovima, dok samo deset odsto želi da kontroliše funkcije svog automobila pretežno ili u potpunosti glasom.

Prema anketi, ispitanici pre svega žele prave, fizičke komande (dugmiće i prekidače) za otvaranje i zatvaranje prozora, za podešavanje klima-uređaja i jačine zvuka audio-sistema.

Kakav je vaš stav po ovom pitanju?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

106 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: