Policajac krenuo u poteru Teslom, pa odustao – jer mu se ispraznila baterija

Električni automobili možda jesu brzi i ne zagađuju vazduh u gradovima, ali nisu baš najbolja opcija kada treba pojuriti one koji prekrše zakon na drumu.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 27.09.2019.

10:00

Policajac krenuo u poteru Teslom, pa odustao – jer mu se ispraznila baterija
Foto: Fremont PD

To je iz prve ruke saznao jedan policajac iz Frimonta u Kaliforniji, grada u kome se inače nalazi fabrika električnih automobila Tesla. Kako prenosi Mercury News, policajac Džesi Hartman patrolirao je u Tesla Modelu S, koje organi reda u Frimontu koriste u svakodnevnoj službi, kada se uključio u polcijsku poteru za jednim automobilom koji se kretao velikom brzinom.

Isti izvor navodi da je Hartman predvodio poteru u kojoj su učestvovala i druga policijska vozila i da je jurio Modelom S preko 190 km/h, pri čemu je potrošnja električne energije njegovog automobila drastično porasla.

U jednom trenutku shvatio je da mu je u bateriji ostalo struje za još svega 6 milja (manje od 10 km) vožnje, pa je morao da odustane od dalje jurnajve. Poteru su nastavile njegove kolege u drugim patrolnim automobilima, ali su i oni ubrzo odustali iz bezbednosnih razloga jer je saobraćaj postao previše gust za vožnju velikom brzinom.
Foto: Fremont PD
Hartman se kasnije požalio da je (osim što se našao u neprijatnoj situaciji da zbog jednog tako banalnog razloga mora da odustane od potere) imao poteškoća i da pronađe u blizini punjač kako bi dopunio baterije i vratio se u policijsku stanicu.

Iz policije Frimonta su objasnili da je problem nastao zato što je neko zaboravio da dopuni baterije na Modelu S nakon završetka prethodne smene. Dodaje se da ovaj slučaj jasno ukazuje na potencijalne probleme korišćenja električnih automobila kao patrolnih vozila.

A što se tiče begunca, on je na kraju uspeo da se izvuče iako je pre toga slupao automobil koji je vozio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: