Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO

Volkswagen se prilagođava tržištu električnih automobila, ali ne i novim britanskim propisima o reklamiranju.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.08.2019.

08:44

Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO
Screenshot YouTube/VW promo

"Kada naučimo da se prilagođavamo, možemo postići bilo šta", moto je Volkswagenove reklame u kojoj se promoviše električni eGolf. Video u prvi plan stavlja aktuelnu elektrifikaciju automobila i spremnost nemačkog proizvođača da prati promene u auto-industriji, ali sugeriše da će i kupci morati da se adaptiraju na nova pogonska rešenja u svojim vozilima.

Međutim, izgleda da se Volkswagen nije dovoljno prilagodio novim propisima u oblasti marketinga u Velikoj Britaniji, s obzirom da je reklama zabranjena jer se u njoj, kako se tvrdi, koriste rodni stereotipi.

Naime, zakon koji je usvojen ovog leta brani korišćenje rodnih predrasuda u reklamama, poput onih da "žene ne znaju da voze, a muškarci nisu dobri u presvlačenju deteta" .

U Volkswagenovoj reklami, između ostalog, prikazana je ženska osoba koja priprema sendviče, kao i žena koja sipa deterdžent u mašinu za pranje veša, dok su astronauti u sceni iz svemira isključivo muškarci. Paraatletičar koji trenira skok u dalj je takođe muškarac, a bebu u kolicima čuva opet žena. Da li reklama opravdano zabranjena ili ne, procenite sami, a svoje mišljenje možete izneti u komentarima:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: