Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO

Volkswagen se prilagođava tržištu električnih automobila, ali ne i novim britanskim propisima o reklamiranju.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 17.08.2019.

08:44

Ona pravi sendviče i pere veš, a on leti u svemir – zašto je zabranjena ova reklama? VIDEO
Screenshot YouTube/VW promo

"Kada naučimo da se prilagođavamo, možemo postići bilo šta", moto je Volkswagenove reklame u kojoj se promoviše električni eGolf. Video u prvi plan stavlja aktuelnu elektrifikaciju automobila i spremnost nemačkog proizvođača da prati promene u auto-industriji, ali sugeriše da će i kupci morati da se adaptiraju na nova pogonska rešenja u svojim vozilima.

Međutim, izgleda da se Volkswagen nije dovoljno prilagodio novim propisima u oblasti marketinga u Velikoj Britaniji, s obzirom da je reklama zabranjena jer se u njoj, kako se tvrdi, koriste rodni stereotipi.

Naime, zakon koji je usvojen ovog leta brani korišćenje rodnih predrasuda u reklamama, poput onih da "žene ne znaju da voze, a muškarci nisu dobri u presvlačenju deteta" .

U Volkswagenovoj reklami, između ostalog, prikazana je ženska osoba koja priprema sendviče, kao i žena koja sipa deterdžent u mašinu za pranje veša, dok su astronauti u sceni iz svemira isključivo muškarci. Paraatletičar koji trenira skok u dalj je takođe muškarac, a bebu u kolicima čuva opet žena. Da li reklama opravdano zabranjena ili ne, procenite sami, a svoje mišljenje možete izneti u komentarima:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

213 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: