Aktuelno 0

12.03.2024.

14:01

Da li je ovo najluđa staza na svetu? Brza vožnja na 108 metara visine FOTO/VIDEO

Da li ste čuli za zabavni kompleks po imenu Kidija Siti?

Izvor: Indeks

Da li je ovo najluđa staza na svetu? Brza vožnja na 108 metara visine FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

Kidija se proteže na 360 kvadratnih kilometara, a nalazi se na samo 40 minuta vožnje od Rijada, glavnog grada Saudijske Arabije. Ima 25 novih četvrti, 27 atrakcija, 275 vožnji i 12 tematskih parkova.

Razlog zašto je Kidija zaslužio da se nađe u našoj rubrici, jesu planovi za budućnost: imaju nameru da dodaju uzbudljivo novo poglavlje svojim atrakcijama uvođenjem "Speed ​​Park Track-a", koji bi potencijalno mogao da postane sledeće traženo odredište Formule 1.

Profimedia

Smešten u zadivljujućoj pozadini planina Tuvajk, "Speed ​​Park Track" nije prosečna trkačka staza. 

Ono što je izdvaja, jeste spoj funkcionalnosti i vrhunske tehnologije. Staza se proteže krajolikom grada Kidija, imaće 21 "zavoj" i može se pohvaliti sa neverovatnih 108 metara uspona po krugu, što je prava vožnja toboganom za vozače i gledaoce.

Profimedia

Uzdižući se 20 spratova iznad nivoa tla, "Speed ​​Park Track" je remek-delo podeljeno u dva karakteristična dela: jedan je ulična kružna staza, a drugi munjevito brz deo otvorene staze.

Staza se neprimetno integriše u okolinu i atrakcije, nudeći obožavaocima razne terase za gledanje kako bi uhvatili svaki zaokret i trenutak koji oduzima dah.

Inače, procene kažu da će samo staza koštati 480 miliona dolara.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: