Aktuelno 22

02.05.2024.

20:52

Lancia Ypsilon stigla u prodajne salone, šta se dobija za 25.000 evra FOTO/VIDEO

Kupci mogu da biraju između verzije sa hibridnim i potpuno električnim pogonom.

Izvor: B92

Lancia Ypsilon stigla u prodajne salone, šta se dobija za 25.000 evra FOTO/VIDEO
Lancia

Podeli:

Lancia je zvanično predstavila potpuno novi Ypsilon na italijanskom tržištu, dva meseca nakon debija ograničene serije Cassina.

"Laki" hibrid košta od 24.900 evra, dok električni model počinje od 34.900 evra. Cene su bez uračunatih subvencija.

Lancia

Ponuda uključuje tri paketa opreme – standardni Ypsilon, viši LX i vodeći Edizione Cassina.

Cassina je sada široko dostupan, za razliku od specijala dostupnog prilikom lansiranja, čija je produkcija bila ograničena na 1906 jedinica.

LX verzija označava povratak oznake koju je Lancia prvi put koristila 1966. za svoje modele visokih specifikacija.

Lancia

Vizuelno, hibridne verzije se razlikuju po četiri dodatna otvora za vazduh na prednjem braniku, koji su na električnoj varijanti modela Ypsilon prekriveni.

Druga razlika je diskretna izduvna cev na zadnjem difuzoru, koja označava prisustvo motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Na novim fotografijama takođe možemo da vidimo drugačiji set 17-inčnih aluminijumskih felni sa četiri dupla kraka i tamnom završnom obradom.

Paleta boja uključuje šest nijansi spoljašnjosti – Grigio Granito, Nero Ardesia, Bianco Marmo, Blu Lancia, Verde Giada i Oro – sve inspirisane italijanskim materijalima.

Novi Ypsilon je takođe dostupan sa dvobojnim eksterijerom, sa crnim krovom, stubovima i spoljnim retrovizorima.

U unutrašnjosti, bazični Ypsilon koristi reciklirane materijale, koji kombinuju zelenu boju sa crnom na presvlakama i detalje od brušene bronze.

Standardna oprema uključuje Android Auto/Apple CarPlay funkcije, parking senzore i osnovni paket elektronskih sistema pomoći vozaču.

Lancia

Luksuznija LX oprema ima antracit sivu kabinu sa sedištima od somota boje rđe.

Dezen "prepletenog tkanja" na sedištima je kombinovan sa recikliranim tkaninama i novim materijalom pod nazivom Marm/More napravljenim od mermerne prašine.

Oprema je izdašnija, uz dodatke kao što su podloga za bežično punjenje smartfona, prednje i zadnje kamere, prilagodljivi tempomat i birač režima vožnje.

Lancia

Konačno, vodeći model Edizione Cassina ima unutrašnjost Blu Lancia sa presvlakama sedišta od somota.

Takođe, sadrži dva ekrana od 10,25 inča, zajedno sa dve kamere od 180 stepeni, i puni paket sistema pomoći vozaču koji mu daje autonomne mogućnosti u vožnji nivoa 2.

Lancia

Laki hibridni pogonski sklop se sastoji od 1.2-litarskog benzinskog motora sa turbo punjenjem koji proizvodi 101 KS (74 kW), 48-voltne baterije i malog električnog motora smeštenog u šestostepeni e-DCT automatski menjač.

Ovaj Ypsilon 0-100 km/h ubrzava za 9,3 sekunde i ima maksimalnu brzinu od 190 km/h.

U isto vreme, emisija CO2 je ograničena na 103-104 g/km u kombinovanom WLTP ciklusu, uglavnom zahvaljujući njegovoj sposobnosti da vozi samo na električnu energiju u određenim vremenskim intervalima u urbanim sredinama.

Potpuno električni Ypsilon je snažniji od SUS hibrida modela i proizvodi 156 KS (115 kW).

Baterija kapaciteta 51 kWh nudi WLTP domet do 403 km. Lancia je takođe potvrdila da će vodeći potpuno električni model Ypsilon HF stići 2025. sa 240 KS (177 kW) i sportski podešenim ogibljenjem.

Knjige narudžbina za Lancia Ypsilon su već otvorene u Italiji. Cena za laku hibridnu verziju počinje od 24.900 evra.

Kataloška cena za električni Ypsilon startuje od 34.900 evra, ali pada na 31.900 evra uz državne podsticaje, ili čak na 29.900 evra, ako kupac reciklira starije vozilo (do Euro 4 standarda).

Isporuke novog modela u Italiji počeće početkom juna.

Podeli:

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

15 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: