Svet 3

17.05.2024.

9:24

MMF kritikovao Ameriku

Međunarodni monetarni fond (MMF) kritikovao je u četvrtak Sjedinjene Države zbog uvođenja viših carina na kinesku robu.

Izvor: B92.net

MMF kritikovao Ameriku
EPA/JIM LO SCALZO

Podeli:

MMF je pozvao Vašington da radi sa Pekingom na pronalaženju „rešenja koje se bavi osnovnim zabrinutostima koje su pogoršale trgovinske tenzije između dve zemlje“.

Portparol MMF-a Džuli Kozak rekla je novinarima da „fragmentacija ovog tipa može biti veoma skupa za globalnu ekonomiju“ i tvrdi da bi za SAD „bila bolja otvorena trgovinska politika koja je bila vitalna za njen ekonomski učinak“.

Ovi komentari dolaze nakon što je američki predsednik Džo Bajden objavio da je njegova administracija odlučila da uvede veće carine na kineski izvoz električnih vozila, poluprovodnika i minerala u SAD.
 

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Svet

Okreću leđa Rusiji: "Amerika nas je upozorila"

Nakon upozorenja iz SAD Turska je proteklih nedelja radila na prilagođavanju svog carinskog sistema kako bi blokirala izvoz nekoliko desetina kategorija robe američkog porekla u Rusiju, potvrdila su tri neimenovana izvora sa direktnim saznanjima o ovom pitanju

22:04

22.10.2024.

1 d

Podeli: