Mercedes meša karte – električni, hibridni, a sad i pogon na vodonik

Nemački proizvođač nudi sve više alternativnih pogonskih rešenja u svojim modelima, s obzirom da u prodajne salone ovih dana stiže GLC F-Cell sa vodoničnim gorivnim ćelijama.

Podeli

U septembru je predstavljen električni SUV EQC, u oktobru dva plug-in hibrida koja osim električnog imaju i dizel motor, a krajem ovog meseca počeće prodaja Mercedesa GLC F-Cell sa pogonom na vodonik.

Osim što potrebnu električnu energiju za ktretanje dobija od vodoničnih gorivnih ćelija, ovaj SUV ima mogućnost dopune pogonskih baterija na strujnim utičnicama, pa se može reći da je to plug-in hibridni automobil – ali bez benzinske ili dizel komponente u pogonskom sistemu.

U hibridnom režimu rada, GLC F-Cell može da pređe do 478 km, sa punum rezervoarom od 4,4 kg vodonika.

Inače, rezervoar se može dopuniti vodonikom na stanici za punjenje za svega 3 minuta, otprilike za isto vreme koje je potrebno automobilu sa kovencionalnim pogonom da dopuni rezervoar benzinom ili dizel gorivom.

To predstavlja značajnu komparativnu prednost u odnosu na čisto električne automobile kojima čak i na brzim punjačima treba bar 20-ak minuta za delimičnu dopnunu pogonskih baterija.

S obzirom da ima litijum-jonske baterije kapaciteta 13,5 kWh, Mercedes GLC F-Cell može se voziti i sa praznim vodoničnim rezervoarom - sa potpuno napunjenim baterijama može da pređe i do 51 km u čisto električnom modu.

Elektromotor koji pokreće ovaj Mercedsov SUV isporučuje 211 ks (155 kW). Motor i baterije nalaze se u zadnjem delu vozila, dok je sistem vodoničnih gorivnih ćelija smešten u prednjem delu, gde se kod standardnog Mercedesa GLC nalazi benzinski ili dizel motor.

Vozaču su na raspolaganju 4 režima rada pogonskog sistema: Hybrid, F-Cell, Battery i Charge.

U Hybrid modu vozilo dobija snagu kako iz gorivnih električnih ćelija, tako i iz pogonske baterije. U F-Cell režimu "troši" se samo vodonik, dok je status napunjenosti baterije nepromenjiv.

Kada je automobil u Battery modu, Mercedes GLC F-Cell kreće se samo uz pomoć električne energije uskladištene u baterijama, a sistem vodoničnih gorivnih ćelija nije u funkciji.

Na kraju, u Charge modu priotitet je da se pogonske baterije održavaju maksimalno dopunjenim sve vreme tokom vožnje.

Prve isporuke ovog Mercedesovog modela počeće krajem oktobra, najpre u velikim nemačkim gradovima koji već imaju razvijenu mrežu stanica za punjenje rezervoara vodonikom, kao što su Berlin, Hamburg, Frankfurt, Štutgart, Minhen, Keln i Dizeldorf.

Mercedes će GLC F-Cell ponuditi kroz neku vrstu lizinga koji pokriva potpunu servisnu podršku i održavanje vozila, kao i moguće kvarove koji se mogu javiti u periodu zakupa automobila.

Nemački proizvođač ulaže napore i da proširi sadašnju mrežu punionica u okviru zajedničkog programa H2 Mobility sa drugim proizvođačima i privrednim subjektima u toj zemlji.

Plan je da se mreža najpre proširi sa sadašnjih 51 na 100 stanica, a dugoročni cilj je izgradnja 400 stanica za punjenje rezervoara automobila vodonikom u Nemačkoj.

Sličan program sprovodi se i u nekim drugim evropskim zemljama, kao i u SAD i Japanu.

strana 1 od 9 idi na stranu