Sajam automobila u Beogradu održaće se 22-28. marta

Sajam automobila DDOR BG Car Show 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala "Motopassion" trajaće sedam dana i predstaviće brojne novitete iz automobilske industrije.

Automobili

Izvor: B92

Četvrtak, 01.02.2018.

11:40

Sajam automobila u Beogradu održaće se 22-28. marta
Foto: B92 (arhiva)

Već po tradiciji, Sajam automobila održava se u okolnostima koje su obeležille prethodnu godinu i koje pred proizvođače, distributere i sajamske posetioce i potencijalne kupce postavljaju brojna pitanja.

Kako je u Srbiji tokom 2017. registrovano skoro 16 odsto više novih automobila nego u 2016?

Zašto se skoro 15 odsto prodatih novih automobila odnosi na luksuzne automobile, one iz premijum segmenta, što je na nivou evrоpskog proseka (prednjačili Audi, Mercedes, BMW i Land Rover, a kupce je našlo i 75 novih Porschea, 27 Jaguara, pet Maseratija, četiri vozila marke Bentley, čak i jedan Rolls-Royce i to onaj sa prošlogodišnjeg beogradskog Salona automobila)?

Zašto se najviše kupuju najjeftiniji i najskuplji modeli? Zašto najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. beleže vozila iz SUV kategorije?

Kako su top-listu najprodavanijih marki automobila u Srbiji 2017. zaposeli redom FIAT, Škoda, Volkswagen, Renault, Ford, Opel, Dacija, Toyota, Hyundai i Mercedes?

Šta mogu očekivati proizvođači električnih automobila, kojih je tokom 2017. registrovano samo 12, i to svih 12 u Beogradu, i zašto je to tako?

Da li su se promenili finansijski uslovi kupovine i održavanja i zakonske okolnosti nabavke novih vozila?

Takođe, jedna od izuzetnih okolnosti u vezi sa sajmom u Beogradu je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju čuvenog ženevskog salona automobila.
Foto: B92 (arhiva)
U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati rekordan broj automobilskih brendova.

To se odnosi i na renomirane moto brendove spremne za "Motopassion", ali i na segment lakih privrednih vozila.

Isto tako, za očekivati je da najveću pažnju posetilaca, ali i šire javnosti, privuku luksuzni brendovi, a iznenađenja u premijum segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta.

S obzirom da je je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, te nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.
Foto: B92 (arhiva)
DDOR Bg Car Show i Motopassion ne bi bili kompletni kada sajamskoj ponudi putničkih automobila i motocikala ne bi bili pridodata terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja...

Posetiocima će biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva...

S obzirom na znake stabilizovanja tržišta i porast tražnje novih automobila, i za posetioce sajma, odnosno potencijalne kupce, i za uvoznike i distributere, pravi izazov biće formulisanje najpovoljnijih mogućih sajamskih i predsajamskih uslova kupovine. Još ima dovoljno vremena da prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripreme najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, ili da za isti novac ponude više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce.

Uostalom, zbog toga se DDOR Bg Car Show i Motopassion i iščekuju sa već pripremljenim željama, planovima i nestrpljenjem.

A sajamska zastavica za start već je podignuta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: