Nesebična dojilja donirala više od 15.000 doza majčinog mleka

Tabita Frost, majka troje dece, ima retki sindrom hiperlaktacije, što znači da proizvodi tri puta više mleka od prosečne dojilje.

Život

Izvor: B92

Utorak, 28.08.2018.

10:31

Nesebična dojilja donirala više od 15.000 doza majčinog mleka
Foto: YouTube Screenshot

Kako bi se lakše nosila sa svojim zdravstvenim stanjem, dvadesetdevetogodišnja Tabita Frost morala je da se izmlaza na svaka tri sata, piše britanski Metro.

Tabita je imala u proseku oko dva i po litra mleka svakog dana, a 700 ml je odvajala za svoju osmomesečnu ćerku Kleo.

Kako ne bi bacala ostatak, ona je donirala preostalo mleko bebama koje su alergične na veštačko mleko ili koje su rođene prevremeno, u slučaju da njihove majke još uvek nisu formirale svoje mleko.

"Uglavnom mleko dajem paru prerano rođenih blizanaca tu u okolini", kazala je Tabita, te objasnila da uopšte nije lako živeti sa ovim poremećajem.

Mlada mama kaže da je donirala više od 15.000 doza mleka, a izmazala se redovno svakog dana - pa čak i kada je na odmoru, ne oseća se dobro ili je neispavana.

"Laktacija ne prestaje na odmoru niti na koncertu. Ja se izmazam svaka tri sata, bilo to u automobilu, na bejzbolskoj utakmici, u muzeju, usred noći".

Izdojeno mleko odmah stavlja u zamrzivač kako bi bilo spremno za mališane.

"Tu je zaista puno posla, ali isplati se. Drago mi je videti decu koja napreduju zbog mog mleka. Ne planiram da prestanem uskoro sa ovom praksom", zaključuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: