- Vesti -

Zašto Kejt Midlton, za razliku od Dajane, niko ne zove princezom?

Bez obzira na udaju za britanskog princa Vilijama, Kejt Midlton i dalje nosi tituku vojvotkinje od Kembridža. Zašto se Kejt, za razliku od pokojne Dajane, nikada ne naziva princezom?

Izvor: inquisitr.com
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Odgovor se krije u činjenici da pripadnici britanske kraljevske porodice imaju nekoliko titula, od kojih biraju onu najveću.

U slučaju Kejt Midlton, njena zvanična titula je Njeno kraljevsko visočanstvo princeza Ketrin, vojvotkinja od Kembridža, grofica od Straterna i baronica od Kerikferdžusa.

Dok je Dajana bila rođena u porodici britanskog plemstva, to nije bio slučaj sa Kejt, pa se ova mlada dama opredelila za titulu vojvotkinje.

Britanska princeza svakako ulaže veliki trud u održanje Dajaninog nasleđa, pretežno dobrotvornim radom s ljudima obolelih od mentalnih bolesti. Štaviše, Kejt, Vilijam i Hari su osnivači kampanje "Heads Together", koja za cilj ima uklanjanje stigme sa ljudi sa mentalnim bolestima.

Princeza osim toga ukazuje poštovanje Dajani brojnim odevnim kombinacijama koje su nastale po uzoru na Dajanin stil.

Prati B92 na Viberu

Vesti

"Lenji migranti" uživaju u Toskani, i to za sve pare...

Čuvena italijanska pokrajina Toskana, poznata po živopisnim pejzažima i bogatom kulturnom nasleđu, jedna je od omljenijih turističkih destinacija u Evropi. U njoj su se ovih dana odmarali proslavljeni holivudski glumac Samjuel L. Džekson i bivši košarkaš Medžik Džonson.

Vesti utorak 22.08. 15:30 Komentara: 2

Odbili projekat od milijardu dolara zbog pingvina

Čileanska vlada je odbila rudarski projekat vredan milijardu dolara jer bi negativno uticao na živi svet u moru, uključujući i ugrožene pingvine. Kompanija "Ands ajron" je želela da izvadi milione tona gvožđa i sagradi novu luku u severnom regionu Kokvimbo, preneo je Bi-Bi-Si.

Vesti utorak 22.08. 11:26 Komentara: 4
strana 1 od 3433 idi na stranu