Vlasnici azila za divlje zveri eutanazirali sve svoje životinje

Utočište za divlje životinje u Koloradu uspavalo je svih 11 životinja koje su im poverene na čuvanje. Suvlasnici prihvatilišta tvrde da su bili prinuđeni na taj potez, jer su okružne vlasti odbile njihove zahteve da životinje premeste na druge lokacije.

Život

Izvor: mercurynews.com

Petak, 28.04.2017.

09:55

Vlasnici azila za divlje zveri eutanazirali sve svoje životinje
Foto: Thinkstock

Dr Džoan Laub rekla je za KMGH kanal 7 da su životinje morale da budu eutanazirane, jer je zbog učestalih poplava prihvatilište postalo nebezbedno za njih. Zbog toga su uspavana tri lava, tri tigra i pet medveda. Prošle nedelje okružno veće izglasalo je odbijanje zahteva da se životinje premeste tridesetak kilometara dalje u Denver.

Ovo je drugi put da se prihvatilištu Lajons gejt odbije zahtev.

Godinama su se komšije prihvatilišta, inače strastveni ljubitelji konja, bunili zbog toga što su njihovu lokaciju smatrali neprikladnom, budući da se lavlja rika mogla čuti i danju i noću.

Međutim, vlasnici utočišta Lob i Piter Vini tvrdili su da su životinje stare i da ne predstavljaju nikakvu pretnju zajednici i da se lavovi mužjaci oglašavaju tek jednom dnevno.

Oni kažu da su članovi veća znali da će životinje biti eutanazirane i zakopane na teritoriji azila.

Međutim, Pet Kreg, osnivač i izvršni direktor Prihvatilišta za divlje životinje u Kinesbergu, tvrdi da vlasnici nisu ni pokušali da pronađu novi dom za svoje životinje.

"Oni su imali tako malo životinja da su mogli sve da ih udome", kaže Kreg. "Garantujem da su mnoge organizacije bile spremne da im pomognu." . . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: