"Verovaću u evoluciju, kad vidim fosile prelaznih vrsta"

Dr Ben Karson, kandidat za predsednika SAD, ima sve čudnije i čudnije nastupe u kampanji.

Život

Izvor: gawker.com

Subota, 07.11.2015.

13:25

Default images
Beta / AP Photo/David Zalubowski

Držeći govor u Nešvilu, on je izjavio da ne veruje u evoluciju.

“Kažu mi: ‘Karsone, kako možeš da budeš hirurg, neurohirutg i da veruješ u to da je Bog stvorio Zemlju, a ne veruješ u evoluciju, koja je osnova svih znanja i nauke’”, rekao je kandidat.

“Znate, to je na neki način smešno. Verujem da nas je Bog stvorio i nisam zbog toga imao nikakvih problema. Što više poznajete Boga i što imate dublju vezu s Njim, znanje o tome kako stvari funkcionišu, uključujući i ljudsko telo postaje sve jasnije”.

Ipak, zašto Karson, lekar, ne veruje u evoluciju? Evo nekoliko citata iz njegovog govora koji daju odgovor na to pitanje:

“Priznajem da se promene u okviru neke vrste dešavaju. Međutim, da li je to znak evolucije, ili znak postojanja inteligentnog tvorca koji je stvorenjima dao sposobnost adaptiranja okruženju, kako ne bi morao da počinje ispočetka na svakih 50 godina? Znate, to zvuči inteligentnije, od bilo čega drugog”.

***

“Niko nikad nije demonstrirao kako se jedna vrsta menja u drugu. Teorija evolucije, ako je tačna, podrazumeva kontinuirano evoluiranje. Dakle, mi bismo morali da nađemo prelazne vrste u nekom trenutku”.

***

“Darvin je rekao da njegova kompletna teorija zavisi od fosilnih ostataka. On je rekao da bismo mogli da poredamo sve fosile – od jednoćelijskih vrsta do čoveka – u liniju dugačku nekoliko kilometara i samo prolazimo tom stazom fosila, kako bismo videli kako je sve evoluiralo. On je rekao da je jedini razlog zbog kog još nemamo sve te fosile, nedostatak geološke opreme, ali da ćemo do njih moći da dođemo u narednih 50 ili 100 godina. Evo, to je bilo pre 150 godina. Još ih nismo našli. Gde su? Gde su fosilni ostaci?”

***

“Kad pitate evolucionistu o tome, on vam kaže: ‘Ne znam gde su. Negde su sigurno, samo ih još nismo našli’. To je bedan izgovor”.

Karson je inače nedavno izjavio da smatra da je piramide u Egiptu napravio biblijski lik prorok Josif i to kao neku vrstu ambara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

284 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: