Htela da pomogne a onda joj se život pretvorio u pakao

Namera 10-godišnje Džete Fosberg bila je da pomogne, ali se njen nesebični akt pretvorio u noćnu moru.

Život

Izvor: index.hr

Sreda, 22.10.2014.

15:41

Default images

Naime, ova devojčica iz Ohaja odsekla je svoju kosu kako bi je donirala organizaciji “Wigs for Kids” koja pomaže deci oboleloj od raka, ali nakon što se ošišala njeni vršnjaci su počeli svakodnevno da je maltretiraju u školi.

Vređali su je da je ružna i da želi da postane dečak, a nakon što se njena majka Hajdi obratila direktorki, dobila je odgovor koji nije očekivala. Naime, direktorka joj rekla da nikad nije čula za dete koje je "umrlo od reči" i da njena ćerka jednostavno treba da se “pomiri sa tim i očvrsne.”

Kako bi pomogla ćerki Hajdi je na Fejsbuku pokrenula kampanju protiv vršnjačkog maltretiranja "Stand With Jetta" (Stanite uz Džetu) kako bi malo oraspoložila svoju ćerku, ali i pomogla drugima.
"Znajući da sigurno postoje oni koji smatraju da je moja frizura slatka i da sam dobra osoba, to mi donekle pomaže u borbi protiv onih koji me maltretiraju", rekla je Džeta za “WHIO News”.

Ipak, malo je ko očekivao da će kampanja postati ovako veliki hit, a mnogi koji su se u detinjstvu susreli s maltretiranjem odlučili su da uteše devojčicu i daju joj podršku.

Ono najvažnije je to da je grupa privukla čelne ljude u školi njene kćeri koji su se izvinili i dali joj do znanja da će se ovaj problem rešiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: