Čuvena beba pušač ostavila cigarete, sad ima nov porok

Beba iz Indonezije o kojoj se pisalo i govorilo u medijima pre tri godine zato što je dnevno pušila 40 cigareta sada je ponovo u naslovima zato što je uspela da se reši ove loše navike, ali je u tom procesu stvorila jednu potpuno novu.

Život

Izvor: Nypost

Ponedeljak, 18.11.2013.

12:56

Default images

Iako je prestanak pušenja dobra vest, loša vest je da je dečak sada navučen na brzu hranu i da je zbog toga nabacio popriličan broj kilograma.

O Aldiju Razalu se u medijima naveliko pisalo i govorilo pre tri godine kada su se pojavile fotografije na kojima se videlo kako kao dvogodišnja beba puši - i to do 40 cigareta dnevno.

Sada, petogodišnji Razal je jednu lošu naviku zamenio drugom, sudeći po magazinu "San".

Zbog zavisnosti od brze hrane Razal se ugojio i sada teži 25 kilograma.

„On jede mnogo. Sa toliko mnogo ljudi u kući vrlo je teško zaustaviti ga od uzimanja hrane“, izjavila je njegova dvadesetosmogodišnja majka Dians.

Članovi porodice sada pokušavaju da odviknu Aldija od brze hrane stavljajući ga na dijetu bogatu voćem i povrćem.

"Deca njegovog uzrasta inače teže između 17 i 19 kilograma, a Aldi ima 24", rekla je nutricionistkinja Fransika Devi i dodala kako porodica s njim ima problema, jer je veoma razmažen.

Dečak trenutno jede uglavnom sveže voće i povrće i manje porcije, a lekari smatraju da bi se, ukoliko izgubi još pet kilograma, njegova težina mogla držati pod kontrolom.

Statistike pokazuju kako trećina dece u Indoneziji počinje da puši pre desete godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: