Ovako je Travolta naučio srpski (VIDEO)

Ovog leta u regionu je završeno snimanje filma “Killing Seasons”, koji je privukao pažnju regionalnih medija i zbog toga što Džon Travolta i Robert de Niro igraju suprotstavljene Srbina i Amerikanca. Na internetu se ovih dana pojavio isečak iz filma u kom Travolta govori srpski.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 10.10.2013.

17:44

Default images

“Killing Seasons” je još jedna američka akciona produkcija koja se bavi poslednjim ratnim dešavanjima na Balkanu.

De Niro glumi pripadnika američke vojske Bendžamina Forda, koji se borio tokom rata u BiH. Iako se nakon završetka sukoba povlači u udaljenu kolibu u šumi, kako bi potisnuo bolne uspomene, bivši srpski vojnik Emil Kovač (Travolta) dolazi po njega da poravnaju neraščišćene račune.

Film je premijerno prikazana na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Karlovim Varima, nakon čega je ušao u ograničen broj američkih bioskopa. Međutim, kritika je sasekla film, a ni publika nije pozitivno reagovala.

U kritici filma za njujorški "Dejli njuz", Džoi Nojmajer je napisao da je Travolta uverljiviji u ulozi domaćice u mjuziklu “Lak za kosu”, nego u ulozi srpskog vojnika.

Posebnu pažnju Nojmajer je skrenuo i na Travoltin akcenat, a koliko je glumac uspešno savladao izgovor replika na srpskom možete i vi da proverite u priloženom video-zapisu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: