Spasavanje pasa od kog ćete zaplakati

Muški psi rase bigl prvi put su izašli iz kaveza i ugledali svetlost dana, nakon držanja u zarobljeništvu u laboratoriji.

Život

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2011.

21:09

Default images

To je bio srceparajući trenutak koji je pogodio sve prisutne.

Ovi psi, koji su korišćeni za laboratorijska istraživanja, bili su nesigurni i vidno uplašeni dok su napuštali svoja “utočišta.”

Članovi spasilačke organizacije za životinje spasili su 72 bigla, od kojih većina ne zna za život van kaveza.

“Rečeno nam je su ih držali u jednoj prostoriji sa 10 kaveza, ali su svi bili odvojeni tako da nisu imali kontakt,” rekao je Geri Smit, PR ove spasilačke organizacije.

Operacija spasavanja je održana u junu, a prvi koraci životinja na slobodi postavljeni su na jutjubu, nakon što su se kuce oporavile. Njih 40 se sada nalazi u Los Anđelesu gde će biti dati na usvajanje dok su ostali već našli porodice u Evropi.

Ova rasa se često koristi u laboratorijima za testiranje proizvoda poput kozmetike, zbog svoje "poslušne i poverljive" ličnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: