Spamovi čine 97 odsto mejlova u svetu

Neželjena elektronska pošta - "spamovi" čine čak 97 odsto od svih mejlova poslatih u svetu, navedeno je u najnovijem polugodišnjem izveštaju američkog softverskog giganta "Majkrosofta" posvećenom informatičkim pretnjama.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.04.2009.

14:00

Default images

SAD su pri tome, kako je istakao "Majkrosoft", najveći "zagađivač" u oblasti elektronske pošte.

"Majkrosoft" je naveo u izveštaju i da klasični informatički virusi više ne predstavljaju glavnu pretnju korisnicima Interneta, već da su to lažni bezbednosni softveri koji pokušavaju da prevare Internet korisnike kako bi od njih izvukli određene podatke, pre svega, one koji se tiču bankovnih računa.

Američki softverski gigant je konstatovao i da dokumenti u softverskom paketu "Ofis" ("Vord", "Eksel", "Pauerpoint"...) i u formatu PDF (Portable Document Format) sve više postaju prenosioci informatičkih opasnosti.

U registrovane "ljudske greške", koje mogu da iskoriste informatički pirati, ubrajaju se i lozinke koje se često veoma lako mogu pogoditi.

"Majkrosoft" zato savetuje dobro obezbeđenje računara, jer je, na primer, u 91 odsto registrovanih informatičkih napada korišćen propust za koji već više od dve godine postoji "zakrpa", preneli su francuski elektronski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: