Test: Koliko su stare vaše uši?

Verovali ili ne, i vaše uši stare a čulo sluha biva slabije. Ništa novo. Ali, to starenje neretko je brže od starenja ostatka vašeg organizma.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 29.08.2014.

21:16

Default images

Proces starenja različito se odražava na delove našeg organizma. S godinama, naše čulo sluha biva slabije, a unutrašnje uvo nema sposobnost regeneracije.

Skoro svako može da čuje zvuk frekvencije 8.000 Hz. Ljudi mlađi od dvadeset godina u proseku mogu da čuju i zvuk frekvencije 19.000 Hz, premda to ne mora da bude pravilo.

AsapScience napravio je nedavno (priloženi) snimak kojim možete da utvrdite da li su vaše uši starije nego što vaša krštenica kaže.

O sličnim testovima pisali smo i ranije, kada ste mogli da proverite koliko vam je dobar sluh. Čak je i kompanija “Philips” pokrenula stranicu “Golden Ears” sa ciljem da korisnicima interneta učini testiranje sluha što jednostavnijim pa čak i zabavnijim.

Šta sve dovodi do nagluvosti, koji su prvi znaci oslabljenog sluha i odgovore na slična pitanja u vezi sa vašim sluhom možete pronaći OVDE.

Foto: LisaW123 / Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: