Danas je Svetski dan porodice

Svetski dan porodice oboležava se 15. maja, a tim povodom biće održan niz manifestacija širom Srbije, saopštilo je Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 15.05.2013.

08:56

Default images

Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 15. maj proglasila Svetskim danom porodice, kako bi se podigla svest o problemima i pitanjima porodice i kako bi pomogla da ova pitanja dobiju značajnije mesto u aktivnostima država članica.

Cilj obeležavanja Svetskog dana porodice je afirmacija porodice i porodičnih vrednosti, podsticanje jednakosti između žena i muškaraca u okviru porodice, zaštita porodice kao osnovne jedinice društva i pomoć kako bi porodice mogle da ispune svoju odgovornost prema zajednici.

Svake godine UN određuju teme koje će obeležiti ovaj dan. Ove godine tema je Unapređenje socijalne integracije i međugeneracijske solidarnosti.

Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike Svetski dan porodice, 15. maj, obeležava organizovanjem tribina i različitih događaja.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo, kao jedan od svojih prioritetnih zadataka, nastavlja da sprovodi aktivnosti koje su usmerene na podršku porodici, posebno onoj sa decom najnižeg kalendarskog uzrasta, sa decom sa smetnjama u razvoju, starijim i sa invaliditetom, kao i drugim članovima porodice koji su u opasnosti od socijalne isključenosti i diskriminacije.

Foto: photostock / freedigutalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: