Klice povrća izvoz zaraze?

Novi podaci potvrđuju da su najverovatniji izvor zaraze fatalnim sojem bakterije E-koli u Nemačkoj klice povrća, saopštile su zdravstvene vlasti te zemlje.

Zdravlje

Izvor: B92

Petak, 10.06.2011.

11:45

Default images

"Ljudi koji su konzumirali klice su pod devet puta većim rizikom od krvave dijareje nego oni koji nisu" ističe Rajnhard Burger, direktor nemačkog Instituta Robert Koh, izveštava Rojters.

Burger takođe napominje da "zaraza nije okončana".

Nemačka će povući upozorenje građanstvu da se zbog zaraze fatalnim sojem ešerihije koli uzdržava od kunzumiranja sirove zelene salate, paradajza i krastavaca.

Dok su hiljade testova pomenute tri vrste povrća dali negativne rezultate, obruč se steže oko jedne farme u Donjoj Saksoniji, specijalizovane za proizvodnju klica.

Do sada je u Nemačkoj od posledica infekcije stradalo 26 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: