Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Davno je telefon prestao da služi samo i jedino za razgovor. Uporedo sa razvojem tehnologije, kao da je polako počeo da gubi svoju prvobitnu funkciju, jer je primetno da se komunikacija prebacila sa auditivnog na vizuelni sadržaj. Danas, poenta je u tome da se kaže više sa što manje reči.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 29.06.2018.

12:00

Vrhunski audio - vizuelni doživljaj na beskonačnom ekranu

Svakodnevno korišćenje gifova, emotikona, fotografisanje selfija... Sve to je na neki način revolucionarno promenilo način na koji komuniciramo – pravih razgovora i tekstualnih poruka je sve manje.

Celokupnoj situaciji se prilagodio i par pametnih telefona koji su trenutno među najpopularnijima u svetu - Samsung Galaxy S9 i S9+.

Svi znamo koliko je u moderno doba važno da priuštimo užitak na svaki mogući način i koliko mogu biti zahtevne naše želje za savršenim skladom video i audio ugođaja.

Kako je pametni telefon postao nezaobilazni deo naše svakodnevnice, zahvaljujući sve naprednijim performansama se vrlo često koristi i kao pokretni tv uređaj na kome možete u svakom trenutku pogledati omiljenu seriju, film, koncert ili uživati u utakmici omiljenog kluba. Samsung Galaxy S9 i S9+ poseduju sve karakteristike koje su vam potrebne za vrhunski doživljaj video zapisa koji želite da pogledate.
Veličina telefona omogućava da savršeno pristaju u ruci, a zahvaljujući dimenzijama 18,5:9, daju korisniku savršen, kinematografski pogled. Stapanjem ekrana i ivice telefona dobija se potpuno uglađen dizajn, dok je skener oka sakriven u gornjoj ivici kako bi do izražaja došao beskonačni ekran. Kamera je savršeno u ravni sa zadnjom stranom kako bi se dobila glatka površina. Senzor otisaka prstiju je ergonomski postavljen tako da omogućava otključavanje telefona jednim jednostavnim dodirom.

Kamera je vremenom postala ,,srce’’ pametnog telefona. Zanimljivo je da prosečni korisnik telefona napravi oko 150 fotografija mesečno. To je, dakle, pet fotografija dnevno. Kako se obično kaže da slika govori više od hiljadu reči, tako i ne čudi da je ovakav način komunikacije, putem vizuelnih sadržaja, polako preuzeo primat u odnosu na druge vidove komuniciranja.

Imajući to u vidu, Samsung je kroz Galaxy S9 i S9+ reinterpretirao kameru i zauvek promenio način na koji osećamo i doživljavamo svet.
Zahvaljujući mogućnosti kamere da se prilagođava svim mogućim uslovima, gledanje onoga što vam je u datom trenutku važno sa sobom će doneti samo maksimano uživanje kada je reč o kvalitetu slike, ali i u oblasti zvuka. Dolby Atmos efekat na stereo AKG zvučnicima omogućiće maksimalan užitak zvučnog ugođaja od 360 stepeni, pa se može steći utisak kao da se nalazite u centru bioskopske sale ili na stadionu.

Kako modernizacija u svetu mobilne telefonije napreduje iz dana u dan, teško je ostati jedinstven i originalan.

Iako ni na koji način ne odiše pretencioznošću i preforsiranom elegancijom, nemoguće je ostati imun na jedinstven dizajn ova dva telefona i perfektnu boju koja prekriva aluminijumski okvir, bilo da je on crne, plave, ljubičaste, a sada i zlatne nijanse. Ono što možemo da primetimo, originalnosti i jedinstvenosti im sigurno ne manjka, a uživanje u njima je zagarantovano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

20 h

Podeli: