Da li je ovo kraj "kriptodžekinga"?

Googleova Chorme internet prodavnica od danas više neće prihvatati ekstenzije za taj internet pregledač koje u pozadini rudare kirptovalute. Ta komapnija navodi da je broj "malicioznih ekstenzija" u porastu u poslednjih nekoliko meseci.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2018.

12:46

Da li je ovo kraj
Gettyimages

Ti dodaci obično se korisnicima čine kao veoma korisni, ali u sebi sadrže skrivene skripte koje u pozadini rada pokreću rudarenje kriptovaluta, takozvani kriptodžeking.

Radeći to, bez ikakvog nadzora, one troše resurse (memoriju, grafičke karitice) tuđih kompjutera i time značajno smanjuju njihove performanse.

U Googleu kažu da će sve takve ekstenzije biti izbrisane iz Google Chrome Web Storea do kraja juna.

Međutim, one ekstenzije koje su povezane sa korišćenjem blokčejna "ali koje nisu u vezi sa rudarenjem kriptovaluta", će i dalje biti dozvoljene, piše The Verge.

Google je prethodno dozvoljavao korišćenje ekstenzija koje su rudarile kirptovalute, ali samo ukoliko je korisnik računara bio obavešten o tom procesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: