Izum koji će vas naterati da odmah ustanete iz kreveta

Japanci su izumeli novu 3D štampanu masku za telefon koja vam beži iz ruke ako pokušate da odložite alarm.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 03.08.2016.

19:38

Izum koji će vas naterati da odmah ustanete iz kreveta
Foto: YouTube Screenshot

Pored funkcije Runnaway Snooze, maska je opremljena sa još dve: Hard Push i Scale Trace.

Druga funkcija podrazumeva da će se telefon pokrenuti ka vama svaki put kada zazvoni, a nakon što završite razgovor ili pročitate poruku, on će se vratiti na svoje mesto. Rotaciju točkova može kontrolisati i sam korisnik. Prototip 3D štampane maske sadrži ploču od mikro-kontrolera, USB-serijski konvertor, motor, upravljački program i rotacione enkodere. U kombinaciji sa 3D štampanim točkovima, ove osobine mu omogućavaju kretanje preko ravnih površina uz kontrolu linearnih i kružnih pokreta telefona.

Treća funkcija-Scale Trace pokazuje kako se ovaj uređaj može koristiti i u praktične svrhe. Prema istraživačima, točkovi su osetljivi i omogućavaju precizno merenje površine po kojoj se kreću. Dakle, može se koristiti za merenje dimenzije datog prostora, nakon čega će vam telefon ponuditi opciju Find furniture preko koje možete naći i odgovarajući nameštaj. Izvor: Daily Mail

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: