Google jedva čeka da guglate svoje medicinske probleme

Zamislite ovu situaciju: probudili ste se dezorijentisani, glava vam puca, obliveni ste hladnim znojem i ne možete da izgovorite prostu rečenicu dok bauljate stanom. Da li je to najteži mamurluk ili imate neke druge zdravstvene probleme?

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.06.2016.

10:50

Google jedva čeka da guglate svoje medicinske probleme
Beta / AP Photo / Virginia Mayo

Do sada bi odgovor na pitanje šta bi sve ti simptomi mogli da znače morali da tražite satima češljajući internet. U Googleu su odlučili da ubrzaju taj proces i ponude pretraživanje simptoma odmah na početnoj stranici njihovog pretraživača.

Kad nova funkcija postane dostupna Google će pri pretrazi simptoma ili bolesti ponuditi karticu s prikazom mogućih uzroka vaših nevolja, kao i potencijalne druge simptome i znakove zbog kojih bi trebalo da posetite lekara.

Naravno, treba imati na umu kako su podaci i informacije koje ćete dobiti prikupljeni iz javnih izvora poput Wikipedije i nisu medicinski saveti, niti bi trebalo da zamijene konsultaciju sa stručno osposobljenim zdravstvenim radnicima.

Za sada je nova funkcija dostupna samo korisnicima koji pretražuju na engleskom jeziku u Sedinjenim Državama, ali uskoro bi trebalo da se proširi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: