Sony čudo za umetničke fotografije

Novi 7S foto-aparat nudi neograničene mogućnosti za stvaranje besprekornih umetničkih fotografija.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.05.2014.

08:17

Default images

Iz kompanije Sony stiže prolećno osveženje u foto-segmentu - novi 7S foto-aparat, koji nudi neograničene mogućnosti za stvaranje besprekornih umetničkih fotografija, kao i emotivno obojenih video zapisa. Sony svoj 7S foto-aparat izuzetne osetljivosti, niskog nivoa šuma i spektakularnog kvaliteta slike u 4K tehnologiji pridružuje već priznatim 7 end 7R, najmanjim foto-aparatima u svetu sa izmenjivim objektivima i senzorima punog formata.

Tajna neverovatne senzitivnosti modela 7S leži u specijalno razvijenom 35 mm Emor CMOS senzoru punog formata, koji je sa 12,2 efektivnih megapiksela bitno unapredio veličinu svakog pojedinačnog fotoreceptivnog prikaza. Zahvaljujući BIONZ procesoru, značajno je smanjen nivo šuma, a nova 7S nudi i širok ISO raspon osetljivosti - ISO 50 do 409.600 za fotografije i ISO 200 do 409.600 za video zapise.
Visok ISO domet osetljivosti omogućava veće brzine zatvaranja tokom snimanja pri ograničenom svetlu, a upravo zahvaljujući izuzetnoj osetljivosti senzora, količina svetla koju 7S može da prikupi je značajno povećana u odnosu na standardne foto-aparate. Novorazvijeni senzor pruža fotografima i snimateljima visok dinamički raspon u svim uslovima, od izuzetno male količine svetla do bleštavog sunca.

U jednom kadru veoma lako objedinjuje veoma svetle sa izuzeto tamnim delovima, pa je odličan za scene sa visokim kontrastima. Takođe, ovaj model olakšava fotografisanje pri uslovima slabog svetla, za šta je inače potrebna lenghty eposure opcija.

Čiste fotografije mogu se snimati na memorijskoj kartici u Full HD kvalitetu, kao i AVC S formatu i to pri 50 Mb/s.

BIONZ procesor integrisan u ovaj foto-aparat omogućava brz protok podataka kao i HDMI izlaz video-zapisa u 4K rezoluciji sa 4:2:2 uzorkovanjem boje, koji omogućava snimanje na eksternom uređaju ili gledanje na kompatibilnom monitoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: