„Smartfon kamere će postati konkurencija DSLR-u za 18 meseci“

Kamere u našim smartfonima poslednjih godina su sve bolje i bolje, ali ideja da bi mogle da predstavljaju konkurenciju DSLR kamerama čini se pomalo apsurdnom, međutim, HTC-ov stručnjak za kamere ne misli tako.

Tehnopolis

Izvor: TalkAndroid

Ponedeljak, 21.04.2014.

17:27

Default images

Sajmon Vajthorn je u nedavnom intervjuu za Vodafone izrekao neke prilično interesantne stvari kada jeu pitanju budućnost tehnologija kamera.

Jedan veliki korak za industriju jeste implementacija optičkog zuma. Mnogi proizvođači su želeli da iskoriste ovu tehnologiju, ali je i dalje potrebno prilagoditi određene stvari. Vajthorn misli da ćemo u narednih 12 do 18 meseci videti veliki napredak u optici smartfona.

Da je pre 2 godine upitan da li će kamere smartfona predstavljati konkurenciju DSLR aparatima, njegov odgovor bi bio „ne“, međutim, on sada stvari vidi drugačije.

„Mislim da će uvek postojati mesto za profesionalne i namenske kamere, ali mislim da polako prisustvujemo smanjenju razlike između smartfon i DSLR kamera. Smartfon kamere će postati znatno specijalizovanije iz potrebe korisnika i jednostavno ne mogu da se suprotstave znanju koje ulažemo u telefone“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: