LG: Stižu novi monitori

Kompanija LG Electronics predstaviće profesionalne monitore na ISE (Integrated Systems Europe) sajmu, koji se održava od 29. do 31. januara u Amsterdamu i okuplja najprestižnije svetske proizvođače audio-video opreme i intergisanih sistema za signalizaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

08:45

Default images

Pod sloganom „moć i profesionalnost“, LG će predstaviti Ultra HD multi-touch monitore, Smart Mirror uređaje, kao i najnovije transparentne displeje.

Posetioci ISE sajma imaće priliku i da vide 3D video zid, koji se sastoji od 49 ekrana dijagonale 55 inča (model 55WV70MD).

Okviri ovih ekrana su među najmanjim na svetu i poseduju debljinu od samo 5,3 milimetra, stvarajući utisak da je reč o jednom džinovskom ekranu.

LG FPR (Film Patterned Retarder) 3D sistemi koriste 3D naočare, za koje nije potrebno nikakvo dodatno elektronsko napajanje.

„Naši proizvodi koriste unapređenu IPS tehnologiju koja omogućava izvanredan kvalitet slike,” izjavio je Havis Kvon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment.

„Ekrani za digitalnu signalizaciju vidljivi su iz gotovo svakog ugla, tako da korisnici mogu pratiti sadržaj iz bilo kog položaja i bez obzira da li je displej postavljen na otvorenom ili u zatvorenom prostoru.”

Za razliku od konvencionalnih televizora, ekrani koji se koriste na otvorenim površinama moraju biti vidljivi u svim uslovima osvetljenja i svim vremenskim prilikama.

Ovaj model odlikuju i širok ugao gledanja, nepostojanje distorzije, kao i konzistentnost i kontrast boja.

IPS profesionalni monitori kompanije LG poseduju i Smart Energy Saving tehnologiju koja omogućava uštedu od pribiližno 30 odsto električne energije u poređenju sa konvencionalnim modelima.

LG Ultra HD multi-touch monitor dijagonale 84 inča predstavlja najveći Ultra HD ekran ove vrste na svetu i poseduje četiri puta veću rezoluciju (3840 x 2160) u odnosu na standardne HD modele.

Zahvaljujući Google Maps aplikaciji, model LG 84WT70 će demonstrirati svoje interaktivne kapacitete, tako da će svi posetioci sajma imati priliku da prođu kroz svoje omiljene turističke destinacije i to u Ultra HD rezoluciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: