Tehnopolis

Utorak, 21.06.2011.

07:17

Prva Windows Nokia ove godine, sada stiže N9

Čelni čovek kompanije Nokia, Stiven Elop, rekao je da je primarna strategija kompanije rad na uređajima na Windows Phone platformi, a prvi bi trebalo da bude predstavljen ove godine.

Izvor: B92

Default images

"Verujem da ćemo lansirati prvi uređaj na Windows platformi kasnije ove godine, a da ćemo početi sa isporukom tokom 2012. godine, rekao je Elop na konferenciji u Singapuru.

Dok on ne stigne, na ovoj konferenciji predstavljen je prvi, ali i poslednji, Nokia telefon na MeeGo platformi - model N9.

Telefon takozvanog unibody dizajna, bez dugmića na prednjoj strani ima 3,9 inčni zakrivljeni AMOLED ekran rezolucije 854x480, ima 1GHz procesor i 1GB RAM-a, kameru od 8 megapiksela, sa Carl Zeiss optikom i NFC čip, a verzija platforme na kojoj radi je 1.2 MeeGo.

Uređaj je težak 135 grama i dostupan u tri boje. Preporučena maloprodajna cena za sada nije poznata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: