Facebook blokirao Suicide Machine

Smatra se da je obrisati svoj profil, kao i sve tragove o sebi, na Facebooku jednostavna stvar.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 08.01.2010.

18:41

Default images

Za obične korisnike i jeste, ipak za one koji su iznenada počeli da preziru druženje putem mreže ili jednostavno imaju toliki broj prijatelja i aktivnosti da je potrebno previše vremena za njihovo trajno uklanjanje, postoji usluga nazvana Web 2.0 Suicide Machine namenjena „proždiranju“ Facebook, ali i sličnih profila. Tačnije postojala je do sada.

Operateri lokacije SuicideMachine.org, preko L.A. Timesa tvrde da je Facebook blokirao IP adrese ove aplikacije i time onemogućio korisnicima da koriste navedenu uslugu. Aktiviranjem usluge SuicideMachine pokreće se program koji temeljno uklanja prijatelje, grupe i komentare korisnika profila koji se briše. Automatizovani proces obavlja sve pred korisnikovim očima. Nakon brisanja profil se dodaje u grupu „Social Network Suiciders“ i menja se njegova pristupna šifra kako korisnici ne bi došli u iskušenje i pristupili svojim nalozima.

Operateri lokacije SuicideMachine.org navode da je za automatsko samoubistvo profila sa oko 1000 prijatelja potrebno nešto manje od sat vremena. Običnom korisniku bi bilo potrebno više od 9 sati da ručno obriše iste podatke.

Facebook je blokirao IP adrese usluge Suicide Machine jer je, kako se navodi, došlo do zloupotrebe, ali do tog trenutka više od 500 korisnika je iskoristilo uslugu i obrisalo preko 50.000 prijatelja iz svojih profila.

Operateri lokacije SuicideMachine.org pokušavaju da pronađu rešenje problema i traže pomoć blagonaklonih ljudi sa ekspertizom u podešavanju servera. I dok Facebook ne dozvoljava svojim korisnicima upotrebu automatskog samoubistva, korisnici ostalih društvenih mreža, kao što su Twitter, MySpace i LinkedIn i dalje mogu koristiti ovu uslugu. Do ovog trenutka preko 204.000 komentara na Twitteru je obrisano koristeći servis Suicide Machine.

Nije iznenađujuće da je jedan od razloga blokiranja usluge na Facebooku i njena zloupotreba od strane nezadovoljnih bivših prijatelja ili ljutih partnera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: