Promene na vrhu RIM-a

Majk Lazaridis i Džim Balsili, više se ne nalaze na čelu ove kanadske kompanije, a poziciju izvršnog direktora preuzeo je Torsten Hajns, bivši rukovodilac Siemensa.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.01.2012.

09:14

Default images

Barbara Stajmist, nezavisni član Upravnog odbora kompanije, postaće njegov predsedavajući, što je pozicija koju su Lazaridis i Balsili delili, a oni će ostati članovi odbora, prenosi Rojters.

Ona je rekla da su Majk i Džim stvorili RIM i ne samo izgradili poznati brend, nego bili pioniri smartfon industrije, koji su Research in Motion učinili jednom od najvećih kompanija na svetu i najvećom kanadskom IT kompanijom.

Ipak, s obzirom na sve probleme koji su u proteklom periodu zadesili proizvođača Blackberry uređaja, promene su odlično prihvaćene.

Analitičar kompanije Sterne Agee, Šo Vu, rekao je za Rojters da je ovo dobar početak, ali i istakao da je dobro što su dosadašnji čelnici kompanije ostali članovi UO.

Hajns, poreklom Nemac, u RIM-u je od 2007. godine, a prema zvaničnom saopštenju iz ove kompanije, imao je ključnu ulogu u kreiranju njihovog portofolija proizvoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: