"Otvori se Google Sezame"

Google će vam ubuduće dozvoljavati da se logujete na vaš nalog - Gmail i Kalendar – na bilo kom uređaju, ako samo skenirate barkod na jednom od njegovih sajtova.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.01.2012.

16:45

Default images

Iako Google još nije objavio zvanično ime ove inovacije, već je svi zovu Sezam (Sesame) po URL-u koji je Google verovatno odabrao kao referencu na izraz "Otvori se Sezame". Korisnicima će biti potreban Google nalog, mobilni uređaj koji je već logovan na nalog i čitač barkoda, kao i kompjuter koji žele da koriste.

U fazi testiranja, a verovatno će tako biti i kada ovaj servis bude i zvanično dostupan, odlaskom na https://accounts.google.com/sesame korisnik vidi samo barkod koji će nestati posle par minuta. Posle skeniranja koda mobilnim uređajem i odlaskom na URL koji je sakriven u kodu, korisnici će biti pitani na mobilnom uređaju da li žele da omoguće novom kompjuteru da pristupi njihovim podacima. Sezam ih onda usmerava na Gmail ili iGoogle stranicu u zavisnosti od izbora korisnika.

Pretpostavka je da je ovaj sistem sigurniji od kucanja lozinke na tastaturi javnih kompjutera, gde je na više načina moguće otkriti šta je otkucano i tako kompromitovati tajnost naloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: