Apple stopira prodaju Galaxy Taba?

Pod tvrdnjama da nedozvoljeno koristi deset njenih patenata, kompanija Apple tužila je Samsung i zatražila da se odloži početak prodaje Galaxy Taba 10.1 u Australiji.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 02.08.2011.

13:34

Default images

Patenti, koji se uglavnom odnose na touchscreen tehnologiju, nedozvoljeno su korišćeni u najnovijem Samsungovom tabletu, tvrdi Apple. Na jučerašnjem saslušanju pred australijskim sudom najpre je dogovoreno da se početak prodaje, planiran za 11. avgust, odloži dok sud ne donese konačnu odluku.

Međutim, danas su se pojavile informacije da će australijsko tržište ipak uskoro dobiti priliku da kupi novi Galaxy Tab.

Naime, Apple kao metu tužbe ima američku verziju Galaxy Taba, koja, kako tvrdi Samsung, nije planirana za prodaju u Australiji.

U međuvremenu, u Evropi i Aziji Galaxy Tab 10.1 je uspešno lansiran, a među prvima korisnici iz Srbije dobili su mogućnost da ga kupe još prošle nedelje.

Test ovog uređaja možete pročitati ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: