Od danas porez na upotrebu mobilnog telefona

Od danas odlukom Vlade Srbije korisnici usluga mobilne telefonije plaćaće dodatni porez od 10 odsto.

Izvor: Mikro

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.06.2009.

17:25

Default images

Porez na upotrebu mobilnog telefona obračunat je na osnovu uputstva Ministarstva finansija i važiće kao privremena mera, a odnosi se na sve razgovore, slanje tekstualnih (SMS) i multimedijalnih (MMS) poruka, i prenos podataka (Internet saobraćaj), kao i posebne usluge u zemlji i inostranstvu.

Porez se obračunava na cenu usluge mobilne telefonije bez PDV-a, a naplaćivaće ga od korisnika u korist državne kase, sva tri operatora mobilne telefonije na teritoriji Srbije.

Porez će se naplaćivati i na posebne usluge za sve korisnike, kao što su zamena SIM kartice ili broja, specijalni brojevi, i slanje na kućnu adresu specifikacije poziva.

Od poreza su izuzete sledeće kategorije usluga i opreme mobilne telefonije: SMS parking za postpejd korisnike, nagradne igre u organizaciji Državne lutrije Srbije za postpejd korisnike, mobilni telefoni, Internet modemi, dodatna oprema za mobilne telefone (baterije, punjači, memorijske kartice, torbice, lančići...), saobraćaj za roming u Srbiji (korisnike inostranih mobilnih mreža koji gostuju u Srbiji i koriste se uslugama srpskih mobilnih operatora), usluge „5 za 20“ i „SOS kredit“ za pripejd korisnike, kamata, penali i sudske takse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: