Genijalan izum: Kofer koji vas vozi

Ovaj kofer pokreće električni motor snage 150 vata, a nakon jednog punjenja, može da vozi čak 9,6 kilometara uz maksimalnu brzinu 13 km/h.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 02.10.2016.

19:17

Genijalan izum: Kofer koji vas vozi
Foto: Thinkstock

Napredak tehnologije još jednom je pokazao kako olakšati život. Naime, Kevin O'Donel, biznismen, ali i inovator iz Čikaga izradio je Modobag, kofer ne samo koji ne mora da se vuče, već se na njemu možete i voziti.

Kofer dimenzija 55 x 35 x 22 cm, biće itekako izdržljiv i teoretski bi mogao da vozi osobu težine do 260 kilograma. Ovaj kofer pokreće električni motor snage 150 vata, a nakon jednog punjenja, može da vozi čak 9,6 kilometara uz maksimalnu brzinu 13 km/h.

Uz sve to, baterija se jako brzi puni, pa tako 80 odsto kapaciteta baterije napunite za 15-ak minuta.

Na kritike kako će to učiniti ljudima pasivnim, O' Donnell odgovara kako mu je cilj da putnicima skrati vreme i učini ih efikasnijima. Vožnja se kontroliše pomoću gasa i ručne kočnice.

Naravno, ima i 'dodatnu opremu', u koju spadaju nezaobilazni USB portovi, tako da dok se vozite, možete fino da punite laptop, mobitlni, tablet ili šta vam je već potrebno.

Koliko to sve košta? Očigledno je da kofer nije jeftin, tako da košta 1095 američkih dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: