Vernee uskoro predstavlja sopstveni operativni sistem

Iako je osnovan tek ove godine, mobilna startup kompanija Vernee krenula je vrlo ambiciozno na ovo vrlo konkurentno tržište.

Tehnopolis

Izvor: B92

Nedelja, 08.05.2016.

08:35

Vernee uskoro predstavlja sopstveni operativni sistem
Foto: Screenshot

Tržište pametnih telefona ta Vernee ne predstavlja novost, s obzirom na to da se pod istim okriljem nalaze dve kompanije, Ulefone i Vernee. Ulefone je već do sada pokazao da može da napravi jeftin i dobar uređaj, a Vernee ima nešto malo drugačiju putanju prema uspehu.

Iza sebe trenutno imaju tri uređaja, Apollo, Apollo Lite i Thor, od kojih se potonji trenutno najviše promoviše, a razlog za to su niska cena i dobre tehničke karakteristike.

Kompanija je objavila daće objaviti kernel izvorni kod za Thor, kao i prva OTA ažuriranja, čime bi se optimizovala funkcionalnost uređaja i značajno unapredio čitač otisaka prstiju.

Ono što je možda najinteresantnije jeste da Vernee već neko vreme radi na svom operativnom sistemu koji će nositi naziv VOS, a čija bi prva verzija mogla da ugleda svetlost dana već u naredna dva do tri meseca.

Podsetimo se, Vernee Thor ima 5-inčni HD ekran, 3GB RAM-a i 16GB interne memorije, 5MP/13MP kameru i bateriju od 2800mAh koji nudi po ceni od 120 dolara.

Više informacija o uređaju možete pronaći na zvaničnoj stranici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: