WhatsApp probio “magičnu” granicu dnevnih korisnika

Pre otprilike godinu i po dana, tačnije 1. februara 2016, ekipa koja stoji iza WhatsApp aplikacije pohvalila se da milijardu ljudi svakog meseca koristi ovaj alat za komunikaciju.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

08:20

WhatsApp probio “magičnu” granicu dnevnih korisnika
Foto: Gettyimages

Impresivan rezultat u to vreme za mnoge je još bio nedovoljan da se opravda investicija od 19 milijardi dolara kojom je Facebook kupio WhatsApp, pa je većina analitičara potez Marka Zakerberga proglasila skoro suludim potezom, naročito pošto je Facebook u svom portfelju imao Messenger, samostalnu aplikaciju za razmenu poruka, koja je nudila otprilike isto što i WhatsApp.

Ali, Facebook je očigledno dobro procenio da će WhatsApp nastaviti da raste, što je potvrđeno ovih dana…

WhatsApp je na svom zvanicnom blogu objavio da je broj korisnika njihove aplikacije dostigao broj od jedne milijarde - dnevno!

Nema apsolutno nikakve sumnje da je reč o krajnje impresivnom rezultatu i vrtoglavom rastu, a ako se pogledaju i ostali podaci, jasno je da Facebook i WhatsApp “ruku pod ruku” grabe prema nastavku dominacije, koliko god mnogi i dalje ne razumeju zašto je Facebook kupio WhatsApp.

WhatsApp tako na sto baca brojku od milijardi u 300 miliona korisnika mesečno, 55 milijardi poruka svakog dana, 4.5 milijarde fotografija podeljenih u okviru aplikacije svakodnevno, milijardu video-snimaka svakoga dana… WhatsApp podržava 60 svetskih jezika i zaista je postao istinski gigant digitalne komunikacije, bez obzira na sjajnu konkurenciju.

Ono što je pomalo frapantno krije se u podacima broja korisnika svih usluga koje Facebook nudi. Uz spomenutu milijardu na WhatsApp platformi, tu je 700 miliona Instagram korisnika, milijarda i 200 milijona onih koji koriste Messenger i dve milijarde, koliko ima sam Facebook.

Naravno, evidentno je da se radi o “mešanju” korisnika, ali bez obzira na to, brojke u najnovijem izveštaju ostavljaju bez daha.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: