Da je internet svet, gde biste živeli?

Jedan umetnik je na svom profilu na sajtu Deviant Art predstavio neobičnu “kartu interneta” koja detaljno opisuje raspored internet sajtova ali na mapi Zemlje.

Tehnopolis

Izvor: Index.hr

Petak, 31.01.2014.

12:43

Default images

Martin Vargic je student i grafički dizajner amater iz Slovačke, a svoju mapu je pravio prema modelu karata National Geographica.

Na mapi je radio tri nedelje po 10 sati dnevno, ali rad još nije završen.

"Karta je podeljena u dva glavna dela: softverske firme, firme koje se bave igrama i stranice tog tipa nalaze se na desnoj strani, odnosno u "starom svetu", ali većina interneta je smeštena na dva kontinenta s leve strane. Na gornjem su društvene mreže, forumi, blogovi, a donji je ispunjen sadržajima za odrasle i internet 'zločinima'", objasnio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: