Tri trika za pretraživanje

Iako je korisnicima Firefoxa na raspologanju neverovatna količina dodataka, bookmarkleta, skripti i drugih alata koji se tiču pretraživanja interneta, kada se radi o lokalnoj pretrazi već otvorenih stranica mogućnosti su ograničene. Prečica Ctrl+F otvara liniju za pretragu unutar stranice i to je otprilike to.

Izvor: PC Press

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 12.11.2009.

17:23

Default images

Pomoću jednog trika i dva dodatka, to možete da promenite. Najpre možete podesiti da ne morate pritisnuti Ctrl+F pre pretraživanja po stranici. Otvorite opcije, odaberite sekciju Advanced i štiklirajte “Search for text when I start typing”. Od tada će pretraga krenuti čim počnete da kucate željeni pojam.

Drugi savet odnosi se na instalaciju add‑on‑a koji omogućava pretragu po svim otvorenim stranicama. Find In Tabs potražite na addons.mozilla.org/en‑US/firefox/addon/8078, a nakon što ga instalirate, pri dnu ekrana će se pored linije za pretragu otvoriti i poseban prozor sa spiskom stranica na kojima se nalazi traženi pojam.

Sledeći dodatak koji preporučujemo zove se Smart Find. On obogaćuje opciju lokalne pretrage funkcijom Similar koja će zanemariti greške u kucanju poput pogrešnog redosleda slova. Ovaj dodatak uspešno radi i ako vi pogrešno otkucate pojam pretrage, i ako je na samom sajtu taj pojam negde pogrešno napisan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: