Tuži roditelje zbog njenih fotografija iz detinjstva na Facebooku

Jedna 18-godišnjakinja iz Južne Austrije tuži svoje roditelje jer su od 2009. na svojim Facebook profilima objavili više od 500 njenih fotografija, od kojih je većina iz perioda kad je bila beba.

Tehnopolis

Izvor: News.com.au

Nedelja, 18.09.2016.

17:45

Tuži roditelje zbog njenih fotografija iz detinjstva na Facebooku
Foto: Gettyimages

Devojka tvrdi da je u više navrata tražila od njih da izbrišu slike među kojima ima i onih na kojima sedi na noši ili leži gola na krevetu čekajući novu pelenu, ali da su roditelji ignorisali njene zahteve.

Otac smatra da nije učinio ništa loše i da su mnogi među njihovih 700 prijatelja, lajkovali fotografije. Osim toga, on smatra da ima pravo da ih objavljuje, pošto ih je sam napravio.

Ćerka ne odustaje.

“Oni ne znaju za sram”, rekla je ona. “Svaku fazu mog života su fotografisali i objavili”.

Ovo je prvi slučaj te vrste u Austriji gde mnogi traže zakone koji će jasno ograničiti objavljivanje tuđih privatnih podataka na internetu.

Advokat 18-godišnjakinje koja nije želela da bude imenovana, izjavio je da je pred njima zadatak da dokažu da su njeni roditelji ugrozili njeno pravo na privatan život i da bi mogli vrlo lako da dobiju slučaj.

U tom slučaju, roditelji će morati da finansijski nadoknade njen duševni bol i patnju, kao i sudske troškove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: