VB: Zabrana upotrebe Google naočara tokom vožnje?

Iako je još daleko trenutak kada će Google naočare (Google Glass) biti dostupne ljudima, Velika Britanija već razmatra mogućnost da zabrani njihovo nošenje tokom vožnje.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 01.08.2013.

09:54

Default images

Ovu informaciju objavio je portal stuff.tv, koji navodi da je britanska vlada zabrinuta da bi upotreba Google Glassa mogla da skrene pažnju vozača sa vožnje.

"Svesni smo opasnosti od širenja Google Glassa i pregovaramo s policijom kako bi se osiguralo da pojedini korisnici ne koriste ovu tehnologiju za vreme vožnje. Važno je da vozači budu u potpunosti skoncentrisani na put i vožnju kada su za volanom", navodi izvor portala stuff.tv

Sama najava ove mogućnosti već je izazvala polemiku. Upotreba mobilnh telefona tokom vožnje je odavno zabranjena, ali ne i uređaja za navigaciju.
Poznati bloger Robert Šobl ne slaže se s ovim zabranama.

"Ovo je zaista glupo. Zašto? Korišćenje Google Glassa je mnogo sigurnije nego gledati u navigaciju. Hoće li i navigaciju zabraniti? Možda bi trebalo zabraniti i gledanje u brzinomer."

Prema za sada dostupnim informacijama, kazna za vozače u Britaniji bila bi 60 funti i tri kaznena boda.

U Google su svesni činjenica da bi njihove naočare mogle biti zabranjene u lokalima, restoranima ili automobilima.

"Vrlo pažljivo razmišljamo kako napraviti Glass jer nove tehnologije uvek stvore nove probleme. Naš "Glass Explorer" program smo lansirali za sad samo u Americi, gde naš proizvod koriste razni ljudi iz svih sfera života i koji će nam pomoći da oblikujemo budućnost ove tehnologije", odgovaraju predstavnici Google-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: