Potrebno više stimulacije i bolja regulativa

Predsednik UO kompanije Vip mobile, Tanasis Kacirumpas, kazao je da u 2012. godini očekuje punu liberalizaciju tržišta fiksne telefonije, stimulisanje usluga širokopojasnog pristupa internetu, kao i regulativu usklađenu sa evropskim standardima.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 29.12.2011.

13:57

Default images

Sumirajući rezultate godine na izmaku, Kacirumpas je u izjavi Tanjugu kazao da je 2011. bila veoma uspešna što se vidi u povećanju tržišnog udela na 15,3 odsto i 1,5 miliona korisnika.

''Nastavili smo sa investicijama, koje su ove godine iznosile više od 34 miliona evra, uglavnom u izgradnju mreže'', istakao je Kacirumpas.

On je podsetio da je Vip pobednik i prvog nezavisnog testiranja kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji, što je, kako je naveo izvanredan uspeh.

''Mislim da je to prvi put u istoriji da novi operator, koji je tek pet godina na tržištu, dostigne taj kvalitet mreže'', naveo je Kacirumpas.

Kada je reč o planovima za narednu godinu, Kacirumpas je kazao da su oni uglavnom usmereni na dalji rast kompanije, nove usluge, proizvode, ali i formiranje konkurentnih cena, što je u skladu sa njihovim motom ''Druga priča''.

''Vip je drugačija kompanija, koja donosi nove, inovativne stvari u skladu sa potrebama naših korisnika, i to ćemo nastaviti i u 2012. godini'', dodao je Kacirumpas.

On je posebno istakao neophodnost ekonomske stabilnosti u 2012. godini, ali i usvajanje novih podzakonskih akata koji će biti u skadu sa evropskim standardima.

''Nadamo se da će sledeće godine doći do promena koje će podržati dalji rast industrije, da ćemo korisnicima ponuditi nove servise i još važnije da ćemo nastaviti sa investicijama, koje su za ovih pet godina veće od 676 miliona evra'', zaključio je Kacirumpas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: