Kako da poboljšate zdravlje pomoću misli?

Sve što postoji predstavlja neku vrstu informacije, određen kod na osnovu koga se odvijaju različiti procesi. Ljudski organizam funkcioniše upravo na osnovu brojnih informacija koje postoje kao zapisi u našim genima i DNK, ili ih svesno i nesvesno šaljemo organizmu.

Izvor: B92

Subota, 26.07.2014.

15:31

Default images

Drugim rečima, naše, ali i tuđe misli imaju uticaj na svaku našu ćeliju, pa samim tim i na ceo organizam. Misli predstavljaju određenu vrstu informacija koje mogu da budu uzrok mnogih negativnih stanja, bolesti, neprilika ili negativnih zbivanja bilo koje vrste. Kada su informacije kojima raspolažemo i koje šaljemo sebi i drugima pozitivne, sve je u balansu i naše zdravstveno stanje je optimalno.

Ali ako su informacije negativne, one mogu da prouzrokuju niz neprijatnih stanja i događaja. Problematici otkrivanja negativnih informacija, dijagnostifikovanju zdravstvenih i drugih posledica, kao i vraćanju na prvobitno - zdravo stanje, ruski naučnik Genadij Jakovljević Temnjikov, doktor medicinskih i socijalnih nauka, psihoterapeut, profesor i akademik, posvetio je više od trideset godina rada.

Do ove tehnike, koju su nazvali Infoterapija, doktor Temnjikov i njegov tim došli su nakon dugogodišnjih naučnih ispitivanja koja su sprovodili na ćelijama pomoću atomskih mikoroskopa najviše tehnološke kategorije.

Tako su došli do otkrića da ćelija pamti i da ume da razmišlja, a daljim ispitivanjima dokazali su da na rad svake pojedinačne ćelije, pa tako i celog organzima, utiču informacije koje dolaze spolja ili iznutra. Informacije o kojima priča dr Temnjikov nisu samo one kojih smo svesni, koje možemo da čujemo ili sami kreiramo, već su to informacije koje ćelije i organi mogu da prenose jedni drugima.

Naučna ispitivanja su i dokazala da bolesna ćelija često širi informaciju o bolesti te tako zarazi okolne ćelije, što je najprimetnije kod kancera koji s vremenom može da metastazira. Međutim, to nije sve. Zvuči neobično, ali ovakve informacije ne prenose se samo unutar jednog organizma, već i s jedne osobe na drugu. Doktor Temnjikov zato tvrdi kako je neophodno da naučimo da se zaštitimo od negativnih informacija i da ih ne propuštamo u svoj sistem.

- Kada je reč o unutrašnjim informacijama, to mogu da budu naše misli, kao i zapisi u ćelijama koje utiču jedna na drugu. Kada pričamo o spoljšanjim informacijama, misli se na sve što spolja deluje na nas. To mogu biti virusi i bakterije koji nam preko disajnog i ostalih sistema napadaju organizam, ali i tuđe misli koje deluju na nas - kaže Temnjikov.

Izvor: novimagazin.rs
Foto: photostock/freedigitalphotos.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: