'Orlovi', čuvajte se – Brazil iz Moskve poslao jasnu poruku

Fudbaleri Brazila ubedljivo su savladali selekciju Rusije sa 3:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Moskvi.

Izvor: B92

Petak, 23.03.2018.

18:55

'Orlovi', čuvajte se – Brazil iz Moskve poslao jasnu poruku
Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Brazilci, koji će biti u grupi sa našom reprezentacijom na predstojećem Mundijalu, pokazali su da ne moraju maksimalno da odigraju za lagane pobede.

Ekipa selektora Titea mučila se u prvom poluvremenu meča na ‘Lužnjikiju’, Gabrijel Žesus je na startu promašio veliku priliku, dok je šansu da donese prednost domaćinu propustio Aleksej Mirančuk.

Međutim, po povratku sa odmora ‘Selesao’ je krenuo još ofanzivije i do prednosti stigao u 53. minutu preko Mirande. Posle ubacivanja sa desnog boka, najviši u skoku bio je Tijago Silva, njegov udarac glavom je kratko odbio golman Akinfejev, ali je drugi defanzivac bio blizu i smestio odbitak u mrežu.

Samo devet minuta kasnije na semaforu je pisalo 2:0, a strelac je sa bele tačke bio Kutinjo.
Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin
Prethodno je Vilijan odlično proigrao Paulinja, ovaj bio u gol šansi, kada ga je oborio Golovin i sudija Kulbakov je opravdano pokazao na belu tačku.

U 66. minutu gosti su definitivno rešili pitanje pobednika u 66. minutu preko Paulinja, koji se na drugoj stativi poklonio na idealan centaršut Vilijana.

Južnoamerička ekipa igrala je bez nekoliko povređenih reprezentativaca, među kojima je i glavna zvezda ekipe Nejmar da Silva, ali se to ne oseća previše u njihovoj igri. Iz Moskve su poslali snažnu poruku rivalima na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde će u grupi igrati sa Srbijom, Švajcarskom i Kostarikom.

Brazil u utorak igra veliki derbi sa Nemačkom u Berlinu.

Svetsko prvenstvo na programu je od 14. juna do 15. jula u 11 ruskih gradova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: